Skype er et udbredt program i hele verden. Derfor har du sikkert hørt om det, og undret dig over, hvad man egentlig bruger det til? Skype er mest kendt i gaming verden, men også inde for business og handel har Skype fået sin faste plads. Det er nemlig et program, som er super nemt, og som tilbyder en rigtig god kvalitet. Så er det oven i købet gratis!
Det gode ved Skype er, at det er gratis at ringe over lande grænser. Derfor kan man se det som en form for ekstra billig mobiltelefoni.
Nu til spørgsmålet – Hvad bruger man skype til? Man bruger Skype til at tale med andre profiler, som også har Skype. Det kunne for eksempel være at jeg lige har mødt en person inde i Counter Strike, som jeg ønsker at kommunikere med for at få et bedre game play. Så er det oplagt for os, at benytte os af Skype da det er 100% gratis. Derudover har vi muligheden for at snakke med hinanden, mens vi sidder vi computeren og spiller. Det er netop derfor, at det også er oplagt til et kommunikations redskab, når man skal arbejde sammen om noget. Mange mennesker bruger også tjenesten til at holde forretningsmøder og så videre. Simpelthen for det er så nemt.
Lidt om Skypes historie
Skype har været nogle ting igennem som brand. Skype startede med at blive lavet af en dansker og en svensker. Det blev primært lavet til et program, hvor man kunne kommunikere på internettet over landegrænser, kun med den udgift at skulle have internetforbindelse. Senere hen er det blevet solgt til Microsoft, som anså det for at være en glimrende mulighed for at udgive deres ”kommunikations imperium” på internettet. Købte derfor Skype og smed det ned i deres store pulje af kommunikations tjenester. I denne pulje lå i forvejen Outlook, Messenger og Hotmail.
Da Skype blev solgt var der det forrige år blevet talt hele 208 milliarder minutter igennem programmet. Det må man sige at være ganske imponerende, og derfor også åbenlyst at Microsoft gerne ville have fat i programmet.
Skype blev solgt for 44 milliarder danske kroner. Derfor blev de to stiftere også i løbet af meget kort tid mange milliardærer, og det ændrede deres livsstil noget ekstremt. I dag er den danske stifter Janus Friis med i en fildelingstjeneste, som han driver sammen med nogle venner. Det skal blive spændende, om de kan komme på noget lige så unikt, som Skype må siges at have været.